BP deia…

La Llei Escolta

Els escoltes i les guies…

Ens esforcem a merèixer confiança i fem confiança a tothom.

Vivim la nostra fe i respectem les conviccions dels altres.

Aprenem a ser útils i a fer servei.scoutLaw

Som germans de tothom i treballem per la pau.

Som fidels al nostre país i ens sentim ciutadans del món.

Defensem la natura i protegim la vida.

Aprenem a viure en equip i ho fem tot entre tots.

Som decidits i afrontem les dificultats sense por.

Estimem el treball i volem fer bé les coses.

Aprenem a estimar i a jugar net.

L’últim missatge de Baden Powell

Estimats escoltes,

Si mai heu sentit el conte “Peter Pan”, recordareu que el cap dels pirates sempre estava fent el seu discurs de mort perquè temia que li arribés l’hora de la mort i no tingués temps d’abocar-lo. Això és el que em passa a mi, i per tant, encara que en aquests moments no m’estic pas morint, ho faré un d’aquests dies i voldria dir-vos uns mots de comiat.
Recordeu bé que aquests mots seran els últims que sentireu de mi. He tingut una vida molt feliç, i voldria que també la tinguéssiu cadascú de vosaltres.
BP
Jo crec que Déu ens posà en aquest món tan bell per ser feliços i gaudir de la vida. La felicitat no s’obté fent-se ric, ni tan sols reeixint en la carrera ni satisfent tots els gustos. Un bon pas cap a la felicitat és fer-vos sans i forts mentre sou nois, perquè pugueu ésser útils i, per tant, gaudir de la vida quan sigueu homes.
L’estudi de la natura us demostrarà quantes belleses i meravelles ha posat Déu en el món que gaudiu. Acontenteu-vos amb el que hàgiu aconseguit i feu tot el possible per conservar-ho. Mireu el cantó bo de les coses, i no pas el dolent.
Però el camí autèntic per a arribar a la felicitat és fer feliç l’altra gent. Procureu deixar aquest món una mica millor de com l’heu trobat i, quan us arribi l’hora de la mort, podreu morir feliços pensant que no heu malgastat el temps, sinó que heu fet tot el que heu pogut. Estigueu “Sempre a punt” per viure feliços, sigueu fidels sempre a la vostra Promesa escolta -àdhuc quan ja no sigueu nois- i Déu us ajudarà.

 

El vostre amic,
Baden Powell Gilwell