I això del projecte… de què va?

Per aprendre les parts del projecte varem fer-ne un simulacre

Per aprendre les parts del projecte varem fer-ne un simulacre

Els Castors i Llúdrigues hem après per fi què és un projecte! Sempre hem sentit a dir que al cau, i a molts altres llocs, es treballa per projectes, però no enteníem ben bé en què consistia… doncs mireu: els caps van portar-nos una cartolina gegant amb un espiral (el rínxol) dibuixat a sobre. Vam aprendre quines són les parts d’un projecte i en quin ordre s’han de dur a terme perquè aquest funcioni. Per començar-ho a practicar, abans de fer el nostre projecte d’aquest any, ens van proposar fer un mini projecte: un berenar al cau! Ens va encantar la idea i ens va quedar tot claríssim i boníssim!!!

  1. Descoberta: a través d’imatges i experiències pots conèixer i descobrir noves coses que no sabies ni que existissin.
  2. Pluja d’idees: tothom diu les seves idees sobre el que es podria fer o treballar en el projecte i en fem una llista amb tot.
  3. Selecció: tria, entre tots i per consens, del que serà el nostre projecte. En aquest cas, fer un berenar al cau.
  4. Planificació: fer un calendari per repartir els dies de cau i saber què farem concretament cada dia i què necessitem per fer-ho. Per fer un berenar necessitàvem muntar taules, comprar els ingredients…
  5. Realització: portar a terme totes les parts de la planificació. En el nostre cas vam preparar cadascú el seu berenar, tallant el pa, sucant amb tomata, posant embotit, sal, oli…
  6. Gran Boom: és el final de projecte, el dia que pots celebrar-lo, ensenyar-lo a tothom perquè ja està acabat. En el cas nostre vam menjar-nos el berenar!
  7. Revisió: fer una avaluació sobre com ha anat, què ha fallat, què ha faltat, què ha anat bé… cadascú aporta la seva opinió.

Ah, i ja ens n’ oblidàvem! Aquest dissabte vam saber d’una noticia… la Puça Pudenta ha envaït el poble d’Amer i els habitants estan ben espantats! Va sortir una noticia al diari dient que l’havia contaminat tot amb un anell màgic i que necessitaven la nostra ajuda perquè només podríem tornar el poble com era abans amb les pedres de colors…! Quina responsabilitat oi?

En fi… que hem decidit que el 16 i 17 de febrer marxem de sortida cap allà per ajudar-los, ja us explicarem com ha anat!

Fins aviat!

Castors i Llúdrigues